Followers

Labels

Thursday, December 18, 2014

Tawar Hati


Assalamualaikum semua,

Pernah tak korang tetiba rasa heartless pada sesuatu yang korang sayang? tetiba rasa tawar hati nak kejar sesuatu -- atau dalam erti kata lain, mengalah?

Lepas sekian lama, hari ni myra rasa mcm nak give up dengan apa je yang myra buat. kerja, relationship and semuanya lah. I need my passion back! myra rindu nak buat semua benda dgn happy, tnpa paksaan. tapi semua tak mcm dulu.

Seriously, myra rindu zaman belajar dulu. of course lah waktu kerja ni dah tak mcm waktu belajar dulu. its so hard to fit in. somehow, I miss my friends. semua boleh duduk sama2 bergelak ketawa sakan and now i have to fake my laugh just to fit in.

At the same time, ada orang boleh persoalkan kenapa myra susah sangat nak terima orang yg myra tak suka, lepas tu nak mingle around dengan dorang. tak boleh "clique" lah. why can't you jut understand that?

Work is just fine. So-so. takde lah teruk sangat but it wasn't fun at all at the same time. Frankly speaking, ada sorang staff kat tmpt kerja ni. kalau buat kerja madah nak perfect, nak express lepas tu menggelupur plus menggelibas. myra rasa dia ni annoying sangat k, asyik suruh myra buat kerja cepat2 kalau lmbat sikit terus nak sound depan customer -- macam gua takde muka. pfft!

satu je myra tak paham, kenapa dia tak pernah nak cakap dgn myra elok2 bila nak suruh sesuatu. tapi bila dengan orang lain elok pulak dia cakap. menyirap seh! myra tak pernah tinggi suara kat dia, sebab respect. respect dia dah bertahun2 kerja sana, pengalaman melimpah2 kononnya. but one day, she went overboard and I get pissed off. paling myra tak paham, semua orang mcm nak marah myra balik. so I can't feel angry? bila orang lain boleh marah2 dan myra diam now bila myra marah semua nak hentam myra balik?

yes, it feels so stressful kerja dalam bidang ni. walaupun tak menghadap customer 24/7 tapi kalau dapat shift pagi memang kena menadah je lah perangai customer yang pelik-pelik. paling bangang, ada sorang customer ni pi cakap kat this particular person I hate suruh bagitau kat myra supaya pakai make up sikit. Gua dduk kitchen kot, nak pakai makeup banyak2 buat apa? cukuplah myra pakai bedak sikit, eye liner dgn chapstick bagi tak nmpak pucat. bodoh punya orang.

Dalam stress2 kerja ni, tahan jugak lah myra kerja sebagai part time selama 6 bulan. bulan ni last sebab tahun depan dah nak sambung degree. tak sabarnyaaaaaaa! go to hell everybody. ada sorang part time ni, baru 2 bulan masuk and now dah berenti sebab tak tahan stress kat sini. mula-mula masuk elok je perangai -- pendiam aje. dah lama2 tu myra tengok makin lama makin over pulak aih minah ni. tak pastilah dia nak kerja ke jual minyak, laki orang pun nak menggatal. tak boleh buat kerja berat sikit, mengeluh. siap dia kata nak saman malu bagai. laka-laka je laa kau ni.

conclusionnya, zaman kerja paling tak best walaupun dpt pegang duit sendiri. so hargailah zaman korang sekarang.



ek? takkan bace je? tekan je lahh komen ke,tick ke pas tu FOLLOW eh?

0 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comel ini adalah hak milik miss myrara heart